Elsevier

Elsevier

198 EW 18/25 DECEMBER 2021 Foto: Guido Benschop

WE HEBBEN VOOR ELKE LEEFTIJD IETS’

‘In 1870 begon de familie Biermans met de verkoop van speelgoed. In 1943 nam mijn opa Adrianus het over, in 1966 mijn vader Martien en sinds 2003 ik. Het pand is van mijn ouders, en ik huur het. Ik ben boven de winkel geboren, dus het is mij met de paplepel ingegoten. Wij verkopen duurzaam speelgoed dat minder snel kapot gaat en anders is dan dat van de grote ketens. We denken mee met klanten en beschikken over veel productkennis.

‘Sinds 2001 verkopen we producten via foto’s op onze site. Inmiddels verkopen we dagelijks aan Amerikanen, Japanners, Canadezen en sinds corona ook aan Australiërs. Net als de Efteling, hebben we voor elke leeftijdsgroep iets. Ik ben bezig met een nieuwe webshop, maar door personeelstekort liep dat vertraging op. Mijn ouders zijn tegen de tachtig en helpen daarom tijdelijk mee. Dat zijn we aan het afbouwen. Ik gun ze hun pensioen.

‘Ik zie de toekomst rooskleurig in. Mensen zijn juist vaker op zoek naar specialistische winkels. Ook grote ketens vallen om. Over de opvolging kan ik nog niet veel zeggen: mijn dochter Amber is 4 jaar. Maar ik ga haar niet instrueren om hiervoor te kiezen, ze moet gewoon haar passie volgen.’

-.NOORD-BRABANT

Johan Hesemans [49] Hesemans (1870) Is de oudste speelgoedwinkel van Breda. Verkoopt daarnaast ook interieurdecoratie. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer.

Florence van der Molen