Recensie Stadsblad Breda en omstreken

Hesemans_140_jaar140 jaar Hesemans

BREDA – Speelgoedwinkel Hesemans aan de Houtmarkt 7 in Breda bestaat dit jaar 140 jaar. Dit wordt onder meer gevierd door ’n kleine uitgave van beer Kees, de bekende beer die de wacht houdt voor de deur, aan te bieden in een gelimiteerde editie.

De winkel kent een rijke historie. In 1870 startte A. Biermans een kinderspeelgoed- en huishoudelijke artikelenzaak. Na drie generaties werd de zaak in 1943 overgenomen door A.J. Hesemans. Inmiddels is de derde generatie, in de persoon van Johan Hesemans, eigenaar van de winkel.

,,Wij verkopen klassiek speelgoed, dat gemaakt is van moderne materialen en met hedendaagse technieken”, zo vertelt Johan. ,,Het meeste speelgoed is geschikt voor kinderen om mee te spelen én om neer te zetten als decoratie. Veiligheid vinden wij belangrijk, dus onze artikelen voldoen aan strenge kwaliteitseisen.”

Hesemans verkoopt onder andere poppen van de merken Käthe Kruse en Schildpad, en beren van onder andere Steiff en Hermann Teddy. Maar ook miniatuurauto’s, puzzels, tinnen soldaatjes, vazen en Russische kunst zijn er te koop. Bij Hesemans komen regelmatig kunstenaars langs, die vaak ’n limited edition van een speelgoedstuk presenteren en ook signeersessies houden. Johan: ,,Deze gelimiteerde edities ontwerpen wij zelf mee en zijn dus exclusief bij ons te verkrijgen.” De volgende sessie is op zaterdag 29 mei van elf tot vier uur, waarin kunstenares T. Mischner-Hermann de kleine uitgave van beer Kees presenteert en deze en andere Hermann Teddyberen signeert. Voor meer informatie hierover kan gekeken worden op de website www.hesemans.nl of het telefoonnummer 521 23 10 gebeld worden. Of men loopt even binnen!

Door Aukje Schoonus

Het Stadsblad woensdag 26 mei 2010