Biografie en Geschiedenis Debra Nagel

Biografie en Geschiedenis Debra Nagel

De carrière/ ontwikkeling als poppenkunstenares en ontwerpster. Van mijn aanvankelijke hobby om mijn kinderen een educatieve en waardevolle pop te geven, werd het ontwerpen en maken van poppen en figuren mijn tweede beroep en roeping.

In de loop van de jaren verdiepte ik me in het thema „pop”. Hier experimenteerde ik met materialen, kleuren, vormen en uitdrukkingsmogelijkheden. Zo ontstonden in de afgelopen decennia speelpoppen en marionetten uit textiel, papiermachéfiguren, kunstenaarspoppen en figuren van porselein, zoals b.v. babypoppen tot uitbeeldingen van volwassen.

De poppenkliniek:

Bij alle oude en antieke poppen is het voor mij heel belangrijk de defecte delen zo goed mogelijk in orde te maken. Zo mogelijk, worden de defecte delen niet door nieuwe vervangen. Daarbij is het uiterst belangrijk voor mij dat slechts de plaatsen, die beschadigd zijn opnieuw geschilderd worden. Dit vereist veel ervaring met het mengen van de kleuren en het aanbrengen van de verf. Tenslotte moeten karakter en uitstraling van uw oude poppen en beren behouden blijven, u moet ze ook als die van u opnieuw kunnen herkennen! Bovendien moet de waarde van de vaak vrij kostbare stukken niet door reparatie verminderen.

Met alle klanten worden op basis van het beschadigde dier of de pop de omvang van de reparatie die kan worden verwezenlijkt in elk detail besproken en een vrijblijvende kostenplan wordt gemaakt. De klant kan daarna beslissen, welke maatregelen voor behoud van de pop of beer te laten verrichten.

© Hesemans Breda 2010