Biografie en Geschiedenis Nic

sfeerfoto_nic_hesemans

De Firma NIC bestaat in de huidige vorm sinds 1991. Daarvoor was het een kleine handelsonderneming zonder een eigen productie. In 1991 heeft de familie Hertenberger de firma overgenomen.

Door permanente verdere ontwikkeling van de toenmalige productie (hoofdzakelijk Creamobil auto’s en Multibanen) en na de aankoop van het merk Cubio is het heel snel gelukt de gewenste doelstellingen te bereiken. Zo kon de omzet van 850.000 DM in 1992 uitgroeien tot meer dan 4.200.000 DM in het jaar 2000. Natuurlijk zijn daarbij ook hoge aanloopverliezen ontstaan.

In 2003 kreeg NIC de mogelijkheid de firma Bodo Hennig met de poppenhuizen en accessoires over te nemen. Hiervoor werd de fabriek uitgebreid met een oppervlakte van 5000 vierkante meter.

In het jaar 2006 werd de mogelijkheid geboden de producten van de firma Walter over te nemen. Hierdoor was het pakket compleet voor een totaal programma voor kleine kinderen.

Onze belangrijkste grondstoffen, beuken- en ahornhout komen al jaren uit het “Tatra” gebergte in Slowakije. Dit was aanleiding voor ons in het jaar 2002 hier een eigen dochteronderneming te stichten en halffabricaten daar in eigen beheer te fabriceren.

Tegenwoordig zijn in Slowakije 25 medewerkers en in Laupheim eveneens 25 mensen werkzaam.

De filosofie van onze firma is kwalitatief zeer hoogwaardig speelgoed te vervaardigen. Wij laten onze producten door de T.Ü.V. in München controleren en voldoen aan alle gestelde veiligheids- en kwaliteitseisen.

Veel van onze artikelen zijn bovendien bekroond met de onderscheiding “Spiel Gut”.

© Hesemans Breda 2009

Klik hier voor meer Nic