Biografie en Geschiedenis Sonja Hartmann

Biografie en Geschiedenis Sonja Hartmann

Biografie en Geschiedenis Sonja Hartmann

In 2000 startte Sonja haar bedrijf “With Heart and Soul”. Zij ontwerpt al poppen sinds 1981. De eerste pop die zij maakte was voor haar toen pas geboren dochter Gesa. De poppen die zij toen maakte waren van porselein, in kleine gelimiteerde editie’s, later ook in kunsthars en vinyl. Ondertussen heeft Sonja al meer dan 30 jaar ervaring in het ontwerpen van poppen.

De mensen van Heart and Soul zijn dan ook geïnspireerd door deze nieuwe mogelijkheden, die zowel ambachtelijk als creatief een uitdaging zijn. De Kiezkinder BJDs zijn gemaakt van het fijnste resin (kunsthars), dat in vormen is gegoten, met de hand verder bewerkt en door een loep met de hand beschilderd en met airbrusch getint worden. Alle Kiezkinder hebben 17 of 19 gewrichten. Het kopdeksel (met of zonder pruik) kan verwisseld worden en met een magneet weer gesloten worden. De pruiken zijn gemaakt van het aller-fijnste mohair, en voor een groot deel handgeknoopt. Alle BJDs hebben mondgeblazen ogen uit Lauscha. De Kiezkinder zijn lief-leuk-stoer en zelfverzekerd, om hun eigen weg te gaan. Het is leuk om ze met gedetailleerde kleding en schoenen aan te kleden en levendig te laten poseren.

Sonja is dan ook trots omdat haar Ball Jointed Dolls als eerste een Europese uitstraling hebben.

Sonja Hartmann is in 2011 voor de eerste keer naar Nederland gekomen, bij Hesemans in Breda. Omdat ze bij Hesemans super enthousiast zijn over haar nieuwe BJDs, “Kiezkinder”, heeft zij ervoor gekozen om haar poppen hier te presenteren.

Deze wereldprèmiere bij ons in de winkel is natuurlijk bijzonder!

Ze is een perfectioniste, en dat is te zien.

© Hesemans Breda 2011

Klik hier voor meer Sonja Hartmann Kidz ‘n’ Cats Klik hier voor meer Sonja Hartmann Kiezkinder Klik hier voor meer Sonja Hartmann Petit Fleur